ANASAYFA             MİLETOS PANSİYON             ODALARIMIZ             FİYATLAR             AKTİVİTE             DALYAN             İLETİŞİM



DALYAN

Dalyan, doğal güzelliklerinin yanı sıra, tarihi kalıntılarıyla da turistlerin ilgi odağı. Bunların en önemlilerinden biri Kaunos Harabeleri... Hala süren Kaunos kazılarında şimdiye dek ortaya çıkartılan en önemli buluntu, 30x9 metre boyutlarındaki tapınak. Bu tapınağın ortasında ana kaya içine oyularak inşa edilen Artemis’in kutsal odasında Artemis Heykelcigi ortaya cıkartıldı. Kaunos antik kenti, 500 kişilik tiyatro, Roma Hamamı, Agora, dukkanları, liman ve çeşmeleriyle Anadolu uygarlığının en güzel kalıntılarından. Dalyan, doğal güzelliklerinin yanı sıra, tarihi kalıntılarıyla da turistlerin ilgi odağı. Bunların en önemlilerinden biri Kaunos Harabeleri...  Dalyan, sınırlarına girerken portakal, limon ve nar ağaclarının karışımı kokular karşılar sizi. Koku burnunuzdan girer ve sizi yavaş yavaş doğanın kalbine geldiğinize ikna eder. Her sey doğaldır artık insanlar, çevre, plaj ve ekosistemin diğer canlıları. Tarih, antik Kaunos kenti ve kral mezarlarının tum ihtisamiyla görülmektedir. Dalyan el değmemiş doğal güzellikleriyle, Ege denizinin, Akdenizle buluşup kaynaşmasına tanıklık eden, yüzlerce çesit balık ve diğer deniz canlılarını içinde barındıran, dünyaca ünlü caretta carettaların yuvasıdır. Dalyan deniz kenarında değil ama hem denizi hem de gölleri var. Kenarında kurulduğu yoğun sazlıklarla kaplı Köyceğiz iskelesinden İztuzu pilajına 8 kilometre uzunluğunda labirenti andıran doğal su kanalıyla, hem denizde hem de göllerde yüzme olanağı sunuyor sizlere. Sessizliğin büyüsüne kapılıp huzuru arayanların vazgecemediği yerlerin başında geliyor. Dalyan’da sessizlik öyle hakimdir ki kuş sesleri, yaprakların hışırtısıyla birleşip müzikal bir armoni oluşturur. Dalyan, doğal su kanalı, suları filtre eden gür ve yüksek sazlıkları, bu sazlıklarda yuva kurmuş 180 çesit kuş türü dünyada eşine az rastlanır. Günlük ağacları, değişik sünger çesitleri, çok cesitli kelebek ve bitki türleri gibi ekolojik özellikleri bakımından da olağanüstü bir doğa harikasıdır. Kısacası doğa tüm cömertliğini sunuyor burada insana. İztuzu plajının sunduğu eşsiz doğal güzellik, Antik Kaunos kentinin ihtisami, dağlarin dik yamaclarında kurulu kral mezarlıkları, çamur banyosu, doğal kaynak suları ve kaplıcaları gezilmeye değer yerlerden biri haline getiriyor Dalyan’i. Hemen yakınında ki Dalaman cayında Rafting turları da sıcak yaz gunlerininin vazgecilmezlerinden biri.   

Dalyan’da binalar genelde ikişer yada üçer katlı. Çarşı içi şirin kücük bir meydan ve geniş sokaklardan oluşuyor. Sağlı sollu kurulu dükkanlar ses ve görüntü kirliligi oluşturmuyor. İlk Dalyan’da denilen Maras mahallesinde eski Yunan evlerini görmek mümkün. Şimdiki sahipleri tarafından restore edilen evler halen konut olarak kullanılmakta. Yeni yapılanmada da Belediye oldukca dikkatli davranmış. Çevre düzenlemesi cok titiz ve itinayla yapılmış. Yapay olmaktan kacınılarak doğal görünümün bozulmasi engellenmiş. 

Akşamları denizden esen meltemin yarattığı serinlikte yürüyüş yapmak oldukca keyifli. Sevgi yolu denilen güzergah rıhtımın denize doğru olan ucundan başlayip Köyceğiz Gölü yakınlarına kadar gidiyor. Günlük, cam ve zeytin ağaçlarının kokusunu duyumsayip aralarindan geciyor. Derenin şarıltılı sesi kulaklarınıza geliyor. Kanalın üzerinde kurulu köprüden geçip sağa doğru dönüp, meyve bahcelerinin bittiği noktada Dalyan girişine gelip tekrar sağa dönerek yürüyüşünüzü tamamlaya biliyorsunuz. Ayrıca Dalyan’da günlük dağ yürüyüşleri düzenleyen tur firmalarından da değisik gezi rotaları elde etmeniz mümkün.

FOTOĞRAFLAR
GALERİLER
Dalyan


REZERVASYON
Ad Soyad
Telefon
E-Mail
Kişi Sayısı
Giriş Tarihi
   
Çıkış Tarihi
   
Mesajınız




MİLETOS PANSİYON          ODALARIMIZ          FİYATLAR          DALYAN          İLETİŞİM
Dalyan Apart    Dalyan Motel    Dalyan Hotel    Dalyan Pansiyon    Dalyan Apart Fiyatları    Dalyan Pansiyon Fiyatları